Op de boerderie - Reisverslag uit Tarrington, Australië van jetse salverda - WaarBenJij.nu Op de boerderie - Reisverslag uit Tarrington, Australië van jetse salverda - WaarBenJij.nu

Op de boerderie

Door: Jetse

Blijf op de hoogte en volg jetse

18 December 2007 | Australië, Tarrington

Hier even een berichtje vanaf de boerderie waar ik momenteel verblijf.

Om eerst even alle misverstanden, fabeltjes en andere nonsens over mijn haar uit de wereld te helpen heb ik maar even een foto van mezelf gemaakt waarop toch duidelijk te zien moet zijn dat mijn haar niet langer is dan 2 millimeter. Geouwehoer ook altijd over dat haar, hahah. Ik denk dat ik het de volgende keer nog korter doe. Als er nu nog steeds mensen zijn die twijfelen hoor ik het natuurlijk graag. Chantal, tondeuse werkt echt perfect.

Ik heb het echt geweldig getroffen met deze familie. Ik ben bij John en Jennifer Nagorcka ( Pools-Duitse grootouders ). Ze hebben 4 kinderen waarvan er momenteel een in Duitsland is op een uitwisselingsprogramma. De andere 3, Ella van 16, Christian van 13 en Gretel van 9 wonen thuis op een gigantisch groot bedrijf. Ze werken hier volgens de bio-dynamische werkwijze dat wil zeggen, geen chemicalien en zoveel mogelijk met wind en zonne energie en opvang van regenwater. het is fantastisch om te zien dat het ook allemaal kan op die manier. Kost wel tijd maar de smaak van de producten proef je er absoluut aan af.
John is 3 dagen in de week radioloog in een prive-kliniek hier in de buurt en verder vee- en wijnboer.
Ze hebben hier kippen, eenden, ganzen, varkens ( kom ik zo nog op ) paarden, 5 honden en ongeveer 2000 schapen.
Verder is er nog een wijngaard met ongeveer 20.000 wijnstokken van verschillende wijnsoorten.
En Ron had het met zijn reactie op mijn vorige berichtje natuurlijk bij het juiste eind, veel wijn wordt er ook gedronken. Ja je moet natuurlijk wel weten wat je verkoopt!!

Afgelopen zaterdagochtend hebben we een varken geslacht. De familie wilde graag varken voor het Kerstdiner dus nu zijn er nog maar 8 ipv 9. Was wel weer een leuke en aparte ervaring. Ik had gelukkig al een keer een kalf geslacht met mijn opa dus voor mij wat het niet compleet nieuw. De Duitse jongen die met mij mee rijdt had er wat meer moeite mee en keek toch maar even de andere kant op toen het varken eerst door zijn kop werd geschoten en daarna de keel werd doorgesneden. ( Excuus aan de dierenvrienden en vegetariers voor deze informatie. )
We werken hier een uur of zes per dag ( als een imker met een vliegennet ) en snoeien in de wijngaard en helpen voor de rest waar nodig. Gisteren heb ik samen met John een aantal honderd schapen bekeken in een weiland ( lekker achter de schapen aancrossen met een 4x4, om te kijken of er schapen ziek waren. Het komt voor dat er maden tussen de huis en wollaag gaan zitten. We hebben er gisteren vier behandeld en ik kan jullie verklappen, het is geen fijn gezicht. Gelukkig helpen we de schapen, die er erg veel pijn aan hebben, ermee en worden ze gelukkig weer beter.
Niet allemaal lekkere verhalen maar wel hele leuke ervaringen.

Al dit werk tegen de vergoeding van een lekker bed en echt overheerlijke maaltijden en natuurlijk goed gezelschap.

Jullie horen het al. Ik heb het erg naar mijn zin hier en zou hier wel langer kunnen blijven.
John heeft me al gevraagd of ik in maart/april terug wilde komen want dan worden de druiven geplukt. Helaas, ( nou ja helaas ) zit ik dan op Fiji.

Waarschijnlijk gaan we begin volgende week verder. Misschien weer naar een andere boerderij.
Die Duitse jongen heeft een beetje heimwee en zit alleen maar te sikkeneuren en daar kan ik als vrolijke frans ( jetse ) niet zo goed tegen. Ik denk dat hij snel alleen verder moet reizen dus binnekort zal ik hem denk ik in Adelaide afzetten.

Mijn tijd is bijna op. Ik ga ervandoor. Oh ja, en ik moet mijn foto's nog uploaden. Hoop dat het weer lukt.

Aan iedereen weer de hartelijke groeten en uiteraard iedereen weer bedankt voor de leuke reacties.
Die zijn echt fantastisch om te lezen.

Jetse

PS. Ik heb ook al een redbackspider gezien en een bruine slang. Allebei dodelijk. Live on the edge baby.
Spinnetje was erg klein en slang was gelukkig al gedood door de tuinman.

• 18 December 2007 - 08:04

Ron:

Ok Jetse, jij je zin. Ik zal geen opmerkingen maken over je haar, dat komt bij de volgende post wel weer....:-)

Waanzinnig mooie foto bij de 12-apostels, het is net alsof je voor een ingekleurde plaat staat, heel gaaf.
    Ook het werken op de boerderij lijkt geweldig, zo kan het boeren dus ook!
    En je hebt na 1 boerderij direct je 2 doelen, wijn en schapen, afvinken.
    Verder stralen de foto's ruimte en rust uit.

Keep living on the edge, just don't fall over it!

• 18 December 2007 - 08:58

Winnie:

He Jetse, klinkt echt fantastisch allemaal. Vooral van dat varken!?!?!? Hoop dat hij/zij lekker smaakt...
    Enne dumpen hoor die duitser, nee hoor jammer dat hij zich zo voelt. Als dat jou pret maar niet drukt.
    Nou Jetse, genietse en alvast fijne dagen toegewenst (maar voor jou is elke dag feest!).
    Kus en liefs Winnie

• 18 December 2007 - 10:08

Danielle:

Hey Jetse,
    Fijn verhaal weer. Lekker hoor zo'n karbonaatje met een wijntje erbij!
    Hele fijne feestdagen!
    Ciao
    Daniëlle

p.s. Ik zou je reisgenoot al eerder afzetten :)

• 18 December 2007 - 10:52

Patricia:

Ha Jetse,

Nou, zo te horen vermaak je je prima daar. Behalve dat slachten dan... (ja ik ben een dierenvriend & vegetariër). Ik blijf je volgen met al je verhalen. Veel plezier!

Patricia

• 18 December 2007 - 16:37

Bert Arets:

Beste Jetse,

hoezo, je hebt het naar je zin!

Klinkt allemaal geweldig.

Van mijn kant nog even een bedankje voor je stem voor de spinningmarathon. Deze heeft mede bijgedragen aan het feit dat ons project is gekozen als goede doel voor 30 december.

Jammer dat je niet kunt meedoen, maar we zullen aan je denken, als het zweet klotst in de schoenen, waar dan wellicht ook onze tong hangt.............

Geniet van je tijd en we lezen wel weer je berichten.

groetjes, ook van Ingrid,

Bert

• 18 December 2007 - 18:23

Johan&Liselotte:

Heej Jetse

Gaaf man, om zo je verslagen te kunnen lezen. Je moeder belde en liet weten hoe we je konden vinden. Dat was nog een hele klus (je weet hoe handig ik (Johan) met computers ben) Gelukkig heb ik Liselotte hiervoor:P

We laten ook snel beppe meegenieten van jouw verhalen&foto's, want die vindt het allemaal zo leuk wat je doet!:D

Hier lekker winter! De eerste marathons op natuurijs zijn al gepland. Dus helaas! Dat ga je missen. Maar kerst in de zon is een ervaring op zich!

We blijven je volgen;)

Groetjes van Johan en Liselotte

• 18 December 2007 - 18:47

Conny:

Hey Jetse.
    Wat een avontuur daar down under.De boerderie zit er niet verkeerd uit.Lijkt me echt gaaf om daar te werken en zo te lezen heb jij het er naar je zin.Het verhaal van die slachting vind ik wat minder,maar zo gaat dat nou eenmaal.Leuk dat je weer wat foto,s hebt.Zo kunnen we zien waar je zit.
    Ps.je ziet er goed uit,en zeker zonder haar.

Geniet ervan!!

Kisses XXX
    Conny

• 18 December 2007 - 19:31

Karina:

Hi Jetse, klinkt goed hoor. Zingen ze ook liedjes? Dan zit je misschien wel bij de familie Von Trapp!! (Je weet wel van de Sound of music). Ik vind je wel een held wat dat varken betreft, bloed was nooit je sterkste kant. Goed grensverleggend bezig!

• 18 December 2007 - 19:34

Henk En Leny:

He die Jetse,

Lijkt me hardstikke tof daar. Begin toch wel een beetje jaloers te worden.
    Zet die Duitser maar snel neer in Adelaide.
    Je moet zorgen dat jij het naar je zin hebt.
    Erg leuke foto's trouwens.

Henk, Leny, Melissa en Selina

• 19 December 2007 - 10:53

Joke Post:

hoi Jetse

Het gaat goed met je en dat is te zien !
    Ik hou je in de gaten ,hahaha .

Groetjes Joke
    Receptie Mercedes Benz

• 19 December 2007 - 18:07

Sonja:

Dit keer wat later als anders. Momenteel is het ontzettend druk op mijn werk. Nog een halve dag werken en dan bijna twee weken vrij. Door die drukte is het er even bij ingeschoten je te mailen.

Ik kan me volledig aansluitend bij alle anderen: het klinkt allemaal geweldig! En voor wat betreft je haar: was met nog niet opgevallen, maar ja, dan keek ik wel naar de kleine foto's. Dank je Ron voor de tip!

Komende zaterdag ga ik mijn eerste 10 kilometer lopen! Ben zeer benieuwd. Daarna heerlijk genieten tijdens de kerstdiners.

Ben benieuwd wat jij eet tijdens kerst. En waar je de oliebollen dit jaar gaat halen...

Fijne kerstdagen en een warm 2008!

Groetjes, Sonja

• 20 December 2007 - 17:12

Sjon En Bianca:

Hey Jetse,
    Gaaf om al je verhalen, foto's en ervaringen te lezen in je logboek.
    Zo te zien zijn je haren alweer wat korter geworden als 2 weken geleden.
    Ongelukje tijdens het schaapsscheren?
    En wat die Duitser betreft"laat hem gaan fietsen".
    We zien uit naar je volgende bericht.
    Hele fijne zonnige feestdagen en een knallend 2008.

Houdoe,
    Sjon en Bianca.

• 21 December 2007 - 10:38

Wilma Versteeg:

Ha Jetse, Goed te lezen dat je goed met je gaat. Ik wil je hele fijne feestdagen toewensen.
    nb Per 01-02-2008 coördinator + schadebehandelaar jr. in dienst!!

• 23 December 2007 - 17:16

Karina:

Hi Jetse
    Ik wens je hele fijne kerstdagen. Ben benieuwd hoe je ze doorbrengt.

liefs,

Karina

• 23 December 2007 - 18:08

Chantal:

hee die Jetse,
    Wat een avonturen! Ik vind het leuk om je verhalen te lezen en ben jaloers omdat mijn gewone, drukke leventje hier doorgaat. Je haar ziet er goed uit, lekker kort. Van dat schapie is wel cool hoor! Misschien kun je je laten omscholen als slager???? Annie en ik vermaken ons best, we lachen om jouw varhalen. Heb je de lokale vrouwelijke bevolking nog/al ontdekt? Ik wens je veel plezier en hele fijne kerstdagen. Denk af en toe even aan mij in dit kouwe landje...........

xxx
    Chantal

• 24 December 2007 - 09:17

Andre En Jeannet:

Leuk om weer iets van je te lezen. Maar.... ook in Nieuw Zeeland hebben ze steentjes! En kunnen we ontbijten aan de kust in het zonnetje! Ben je trouwens al blut dat je nu al moet gaan werken? Als het zo door gaat zullen ook wij aan de bak moeten..alleen weet Andre dat nog niet! Hihi..
    We blijven je volgen1
    Groetjes vanuit Kaikoura van ons.
    Ki Ohra!