Wereldstad Sydney
Door: Jetse
Blijf op de hoogte en volg jetse
27 November 2007 | Australië, Sydney
Even een update vanuit het warme Down-Under. Ben afgelopen zaterdagmiddag aangekomen in Sydney na een lange en vermoeiende reis. De 10 uur vliegen vanuit HongKong naar Auckland waren redelijk snel voorbij. Had weer een goeie plek in het vliegtuig en met veel ouwehoeren met twee Engelse meiden die naast me zaten was de tijd zo om. Na Auckland nog een stukje naar Sydney zodat ik uiteindelijk na een uurtje of veertig reizen op de plek van bestemming was. AUSTRALIE
Hotelletje opgezocht en dat zag er prima uit. Perfect in het centrum van de stad. Ik slaap met drie anderen op een kamer ( geen echt hostel maar een soort backpackershotel ) en wel een Japanner, Duitser en een Australier uit Tasmanie, dus hoe bedoel je Internationaal.
Wel gezellig zo en je doet nog eens wat tips op.
Sydney is echt een geweldig grote stad ( 4 miljoen mensen ) en er is verschrikkelijk veel te zien. Ik heb de afgelopen dagen mijn best gedaan met sightseeen maar dat valt nog niet mee. Vooral mijn benen schijnen dit wandelen niet zo gewend te zijn. ( je kan beter gewoon een stukje hardlopen ). Openbaar vervoer is hier echter super met metro, bus en ferrys. Vooral met de ferrys en de metro ben je heel snel in verschilende delen van de stad. De haven is echt geweldig met een heerlijk gezellige drukte, de Harbour Bridge en het indrukwekkende Opera House.
Gisteren ben ik naar het beroemde Bondi ( spreek uit Bondaai ) Beach geweest. Was heerlijk weer met 25 graden en een zonnetje. Het gaat er bij dit (stads)surfstrand voornamelijk om om gezien te worden.
Wil ik me hier met mijn gebruinde torso tonen, dan zal ik toch nog wat meer gewicht aan mijn barbell moeten doen bij de Bodypump!!
Donderdag ga ik mijn autootje halen en dan ga ik maar eens een stukje toeren. Nationale parken bekijken.
Oh ja, nog even een update over het weer. Vanochtend een forse bui, maar vanmiddag weer warm met af en toe zon en 25 graden. Voorspelling voor deze week: zie de zin hiervoor!!
In ieder geval heb ik factor 30+ al aangeschaft en ook nodig gehad. Mijn kale bolletje wordt zelfs door mijn petje heen nog rood van die zon hier. Zal dus wel een echte Aussie hoed worden binnenkort.
Dat was het weer even. De tijd is op. Aan iedereen de groeten.
27 November 2007 - 09:42
Ron:
Het klinkt allemaal als; het is hier fantastisch!
Je klinkt nu al blase; 'dan ga ik maar eens een stukje toeren'.
Ik benijd je en wens je een goede reis! -
27 November 2007 - 17:01
Daniëlle:
Hè vervelend dat weertje!
Maar ja voor die bruine torso toch maar een paar gewichtjes aanschaffen dan maar?
Wanneer komen de 1e foto's?
Ciao
Daniëlle
p.s. maandag 1e nummer gegeven...ook even Blasé...ging fantastisch...ahum nee ging wel okay, maar wel lastig hoor aan alles tegelijk denken. -
27 November 2007 - 17:09
Richard:
Je kan zo'n hoed aanschaffen met van die kurken, goed tegen de vliegen. -
27 November 2007 - 17:57
Karina:
Goed te horen dat het allemaal lekker gaat. Heb je al in je reisdagboek geschreven? -
27 November 2007 - 19:09
Sonja:
Hé Jetse,
Zo zie je maar weer hoe snel alles gaat. Donderdag was je nog gewoon hier in het koude kikkerlandje en nu in het heerlijke 'aussie'. Vooral die temperaturen spreken me nu erg aan... Vooral als ik bij mij in de bijkeuken sta en spontaan kippevel krijg!
Voor wat die gespierde en gebruinde torso betreft: je moet maar zo denken dat je al aardig op weg bent. De zon doet de ene helft en aan die andere helft hoef je alleen nog maar te werken. Makkie toch?
Ik hoef je niet te vertellen dat je moet genieten. Dat doe je toch wel! Maar toch: have fun!
Groetjes, Sonja -
27 November 2007 - 22:05
Andre En Jeannet:
We zijn benieuwd naar de tips, dat begrijp je! Leuk hoor om te lezen hoe het je vergaat. Voor ons nog een paar
dagen buffelen.
Weet je nu inmiddels je route?
Groeten van ons, toekomstige wereldreizigers! -
30 November 2007 - 15:55
Lonneke:
g'day mate,
Ben je heerlijk aan het genieten?? Denk vooral niet aan ons! We blijven je toch wel volgen. Enjoy your time in Down-Under. Groetjes Lonneke
30 November 2007 - 20:20
Bob:
Goed verhaal Jetse.Blijf wel links rijden. All the best. -
01 December 2007 - 09:47
Anja Klever:
Hoi Jetse,
Ron heeft mij gisteren verteld waar ik jou op het www in de gaten kan houden ;-). Dat ga ik dus doen! Je eerste up-date.....maakt mij jaloers. Ga in 2009 ook maar eens down-under! Geniet ervan man....wij werken wel hard in De Mix hihi.
Knuffelz Anja -
02 December 2007 - 14:16
Jetske Tromp:
lekker dat weer daar het regend hier pijpestelen groetjes. -
07 December 2007 - 12:17
Bert:
Beste Jetse,
heb van Ron je site-adres gekregen dus kan nu gelukkig alles van je bijhouden. Geniet van je tijd down under. Heb ik tijd om af te trainen..........
Bert -
15 December 2007 - 22:10
Ineke:
Hallo Jetse vanuit het Tulse een mooie kerst. maak er wat van.
Groeten Rien en Ineke.